N0201 Greenwich Peninsula

The NO201 Greenwich Peninsula building will be a new residential tower at the heart of the North Greenwich Peninsula development.

 

 

Client: AEG Group

Location: London SE10

Status: Planning consent  2017

Services Engineer: Buro Happold

Structural Engineer: Buro Happold

Images: Visualhouse

N0201 Greenwich Peninsula

The NO201 Greenwich Peninsula building will be a new residential tower at the heart of the North Greenwich Peninsula development.

This scheme responds to the emerging context of the Knight Dragon Masterplan and provides a residential tower raised on a common podium element. The podium building fills the extent of the site providing new ground level retail frontage onto Peninsula Square and residential back of house facilities.

The new, single tower provides 33 stories of residential use above ground and a mezzanine which houses retail, plant and service areas. Its form is stepped in profile asymmetrically to respond to the adjacent O2 and to increase visual slenderness, whilst remaining a dominant force on the Peninsular.

The building is designed to provide high quality homes in a variety of types and tenures and the massing of the tower has been developed to respond to the scale of the buildings in the longer distance views.

The east and west facades are articulated by vertical piers based on a 1800mm grid which directly relates to the design of the apartments, balconies are located where the facade folds to provide outside space with dual aspect and further articulate the corners of the building. Greening of the roof gardens emphasises the steps in the massing and provides amenity spaces for residents.

 

 

Client: AEG Group

Location: London SE10

Status: Planning consent  2017

Services Engineer: Buro Happold

Structural Engineer: Buro Happold

Images: Visualhouse


Other Projects

Riverside Walkway

This extension of the Upper Ground project, which arose from the Urban Design Strategy we developed for London’s South Bank, applies the same urban design principles to the prominent Riverside Walk that links the various cultural and community facilities along the River Thames embankment.

Bonhams Hong Kong

Bonhams’ new Hong Kong headquarters is the company’s first dedicated salesroom in Asia. On the 20th floor of One Pacific Place, it adopts a design language similar to the look and feel of the of the recently completed London headquarters in Mayfair, and the same dedication to flexibility and the business of selling.

Hanover

15-year, mixed-use redevelopment of a central London site with Great Portland Estates plc on behalf of The GHS Limited Partnership to restore the area to its former glory.